Ανακοινώθηκε: 19-07-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η τελεσίδικη καταδίκη του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβροσίου βάσει του αντιρατσιστικού νόμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 19-7-20

Η ανακοίνωση της τελεσίδικης καταδίκης του Μητροπολίτη Αμβρόσιου,
πρώην Καλαβρύτων, από τον Άρειο Πάγο για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου έδωσε αφορμή για χαρές και πανηγύρια σε μέσα και ομάδες ανθρώπων με αντίχριστες και αντιεκκλησιαστικές πεποιθήσεις, καθώς και στους δικαιωματιστές των κάθε λογής σεξουαλικών διαστροφών.

Ο τρόπος με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν την είδηση,
αποτελεί υπόδειγμα παραπληροφόρησης δια της κοπτοραπτικής μεθόδου. Όλα τα ΜΜΕ στην ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης χρησιμοποίησαν από την επίμαχη ανάρτηση στο προσωπικό ιστολόγιο του Αμβροσίου τον Δεκέμβριο του 2015, αποκομένες τις επίμαχες φράσεις “φτύστε τους… είναι απόβλητοι…” παρουσιάζοντας τον Αμβρόσιο ως έναν ημίτρελο ναζιστή που προτρέπει σε πογκρόμ εναντίον των ομοφυλοφίλων.

Ωστόσο, οι φράσεις αυτές στη συνάφειά τους με το υπόλοιπο κείμενο
αναφέρονται αποκλειστικά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία, εξ αφορμής της κηδείας γνωστού ηθοποιού που, όπως αποκάλυψε ο σύντροφός του, ήταν ομοφυλόφιλος, ανέλαβαν δημόσια τη δέσμευση να περάσει στη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι δε, τέτοια η φροντίδα του Αμβροσίου να δικαιολογήσει τη σφοδρότητα των χαρακτηρισμών του εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων, που προκαταβολικά στην εισαγωγή της επιμαχης ανάρτησής του, όρισε το θεολογικό και ποιμαντικό σκοπό της δημόσιας παρέμβασής του.

Τα συγκεκριμένα αυτά πολιτικά πρόσωπα, που χωρίς να ονοματίζονται είναι σαφέστατο σε όλους ποια είναι, δεν τόλμησαν να τον μηνύσουν ως είχαν το δικαίωμα, αν θεωρούσαν ότι προσβλήθηκαν στην τιμή και την υπόληψή τους. Η θρασυδειλία τους, χαρακτηριστικό του φθονερού ανθρώπου, τους οδήγησε να κρυφτούν πίσω από τους ομοφυλοφίλους που κινήθηκαν εναντίον του Αμβροσίου βάσει του αντιρατσιστικού, αφού ποινικά η πράξη του δεν ηταν κολάσιμη.

Κατόπιν των ανωτέρω, αμφισβητούμε την ορθότητα της απόφασης του
Αρείου Πάγου, που σε δεύτερο βαθμό και τελεσίδικα αναίρεσε τη δίκαιη πρωτόδικη απόφαση που αθώωνε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Η καταδίκη του Αμβροσίου είναι το πρώτο δείγμα για το πώς θα χρησιμοποιηθεί ο αντιρατσιστικός νόμος για τη δίωξη του φρονήματος των χριστιανών. Οι δικαστές μας θα έπρεπε να βρίσκονται πάνω από τις πολιτικές σκοπιμότητες και να υπηρετουν το δίκαιο και όχι της ιδεολογικές προτιμήσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τέλος, καταγγέλλουμε την αιδήμονα σιωπή όλου του εκκλησιαστικού χώρου,
από τον οποίο δε βρέθηκε ένας Επίσκοπος να υποστηρίξει τον Αμβρόσιο και να πει τα αυτονόητα. Για την ανοχή στην επέλαση της αίρεσης και για το κουκούλωμα κάθε ηθικής επισκοπικής παρεκτροπής ισχύει το φιλάδελφον, αλλά για όσους, όπως ο Αμβρόσιος, υπερασπιζονται από το μετερίζι τους την Ορθοδοξία και την Ορθοπραξία, ισχύει, δυστυχώς, το ανάδελφον.

Το ΔΣ του Συλλόγου

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-για-τον-Αμβρόσιο